Momentul în care un cercetaș își depune promisiunea este unul din cele mai importante din viața lui. Atunci el se angajează în mod oficial la un anumit stil de viață care implică respectarea anumitor norme morale și creștine, dă dovadă de curaj și promite pe onoarea lui că va sluji cât mai bine cu putință pe Dumnezeu, biserica și aproapele.

După cum putem citi și în textul veghii de promisiune, acest angajament e ceva foarte personal și unic pentru fiecare în parte, este un angajament care nu se termină niciodată, va rămâne în inima noastră pentru totdeauna.

”Vino… În faţa acestui foc plăpând, vino şi pronunţă-ţi Promisiunea.

Nu este greu, nu este ceva cu care să te lauzi; este ceva prin care promiţi că vei face tot posibilul pentru a-L servi pe Dumnezeu, aproapele şi Legea. Nu este greu, pentru că tu nu promiţi că nu vei cădea niciodată, nu promiţi că vei fi neclintit şi că niciodată nu te vei înşela. Nu poţi face toate astea, pentru că nu eşti perfect, aşa cum nu sunt nici ceilalţi. Tu promiţi că vei face tot posibilul, tot ceea ce poţi, cum poţi şi cât îţi stă în putinţă. […]

Ştim că nu te vei da bătut. Căci acela care nu avansează dă înapoi. Deci mergi înainte împreună cu Dumnezeu!

Ai încredere şi cere-I lui Dumnezeu să-ţi dea harul Spiritului (Duhului) Sfânt, ca să poţi rămâne totdeauna în iubirea Lui!

Dacă rămânem în iubirea lui Dumnezeu, vom rămâne într-adevăr fideli Promisiunii de cercetaş!”

Careu promisiune 23.04.2016 redus

*Pentru a descărca imaginea de mai sus la rezoluție maximă apăsați aici.

Cu ocazia zilei de 23 aprilie, ziua în care îl sărbătorim pe Sfântul Gheorghe, patronul spiritual tuturor cercetașilor și cel căruia grupul de Baia Mare îi poartă numele, toți cercetașii băimăreni s-au adunat în parcul municipal lângă Statuia Ostașului Român, pentru a își redepune promisiunea.

Mulțumim pentru participare tuturor lupișorilor și puilor de lup, cercetașilor, cercetașilor, drumeților și călăuzelor. De asemenea le mulțumim tuturor invitaților, șefilor de grup, preoților și foștilor cercetași pentru că au fost alături de noi la acest moment special.

Să ne revedem cu bine în 23 aprilie 2017!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *