Deschiderea noului an cercetășesc a avut loc în data de 24 septembrie 2016, în Parcul Herăstrău și a adus entuziasm și prietenie între tinerii cercetași.

Bucuria acestui eveniment a fost amplificată de prezența invitaților din Baia Mare și Cluj, Călin Rus, comisar general, Părintele Angel Zareczki, asistent spiritual național, dar și foști membri cercetași, actuali formatori, precum Mihai Mureșan.

Acest nou început de an cercetășesc a adus și noi membri, cei mai numeroși fiind lupișorii, în număr de 28, aflați sub conducerea lui Francisc Prager, Akela, și a asistenților săi. Aceștia sunt urmați de trupa de cercetașe, formată din două patrule, Bufnița – având 9 membre, condusă de Ioana Welt, și Leul – 10 membre, condusă de Agnes Prager. Ceata puilor de lup, aflată în grija Cristinei Lupu, Akela, și a asistentelor sale, este alcatuită din 18 tinere, iar singura patrulă de cercetași, Lynxul, este condusă de Ionut Leahu.

Pentru a sărbători acest eveniment, după careu, a avut loc un Mare Joc cavaleresc, conform temei anuale, organizatimg-20160924-wa0039 de șefii cercetași pentru toți membrii grupului. Toți cei prezenţi au fost împărţiţi în şase echipe, o echipă având membri de toate vârstele, pentru ca cei mari să îi ajute pe cei mai mici, dar și pentru a se cunoaşte mai bine unii pe alții. Fiecare echipă a găsit de-a lungul traseului, cu ajutorul busolei, bileţele ascunse, cu diferite provocări. La punctul central numit ”Cetate” se afla o tablă de joc decorată sugestiv, pe care era reprezentată, prin pioni și căsuţe, evoluţia fiecărei echipe. În final, au fost numite câştigătoare două echipe, datorită parcursului bun pe care l-au avut, dar mai ales, datorită chibzuinţei și a spiritului lor cavaleresc. Atmosfera creată de acest joc a fost deosebită prin prisma recuzitei în temă; în acelaşi timp, s-a putut observa că la sfârşitul jocului toţi participanţii erau bucuroşi, importantă fiind, de fapt, experiența trăită, nu competiţia în sine.

Așadar, scopul acestei zile a fost împlinit, drept dovadă fiind impulsul la nivelul întregului grup de a trăi cercetășia într-o manieră autentică, frumoasă și mai profundă.

Articol redactat de Agnes Prager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *