Asociația Cercetașii Munților este o organizație nonprofit care are ca scop educația tinerilor. Educația promovată de noi este nonformală și personalizată, adaptată fiecărui copil în parte. Scopul nostru este de a forma persoane cu un caracter puternic, lideri care să contribuie la progresul societații, creștini și oameni responsabili cu valori morale. Precum una dintre semnificațile semnului promisiunii cercetășești este că cel mare îl ajută pe cel mic, activitățile pentru copiii din asociație sunt organizate de alți “copii mai  mari”.

Totul este voluntariat. Tineri elevi și studenți muncesc zeci și sute de ore pentru a pregăti activități formative, educative, distractive și aventuroase pentru copii. Răsplata lor este faptul că acei cercetași progresează, devin oameni mai buni, se formează și în cazul unora, ajută la formarea altora mai mici ca ei.

Dacă doriți să contribuiți la această cauză și să ne ajutați să ne atingem scopurile, puteți să sponsorizați Asociația Cercetașii Munților redirecționând 20% din impozitul pe profit (al unei societăți comerciale).

Afis1

Conform art. 21, alin. 4, par. p) din Codul Fiscal, societățile comerciale pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către un ONG fără a fi afectat profitul firmei, totul printr-o operațiune foarte simplă.


ART. 21 Cheltuieli – cheltuieli nedeductibile alin. 4

(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile: […]

p) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.


Dacă o societate comercială dorește să redirecționeze această sumă către asociația noastră, tot ce trebuie făcut e un contract de sponsorizare. În acest contract se va menționa cu aproximație valoarea sumei de 20% din impozit. Apoi trebuie semnat și stampilat de către directorul executiv al Asociației Cercetașii Munților, urmând mai apoi să fie returnat firmei. Mai multe detalii despre întocmirea contractului și procedura în sine puteți găsi la http://www.stiriong.ro/legislatie/legislatie-ong/redirectionarea-impozitului-pe-profit-de. Un model de calcul pentru suma aferentă acelor 20% puteți descărca de aici.

Dacă sunteți interesat să întocmiți un asemenea contract puteți primi mai multe informații legate de ACM la email info@cercetasii-muntilor.ro sau la numărul de telefon 0741.075.551 – Adrian Mureșan, șef al grupului băimărean.

Vă mulțumim pentru sprijin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *