Munții Apuseni au găzduit la finalul acestei veri Tabăra de Formare Națională organizată de Asociația Cercetașii Munților. Ne-am adunat din lung și-n lat, în perioada 29 august – 5 septembrie, având ca participanți cercetași din centrele Baia Mare, Beclean, București, Cluj Napoca, dar și membri ai Asociației Cercetașii Romanii Uniți.

Stagiarii au fost împărțiți între trei tabere, tabăra de formare la ramura galbenă (pentru Akela, la pui de lup și lupișori), tabăra de formare la ramura verde pentru cercetașe fete și cercetași băieți. Pe parcursul celor șapte zile petrecute în inima Ardealului, cercetașii au învățat numeroare lucruri, participând la sesiuni și ateliere susținute atât de formatori din cadrul cercetășiei, cât și de formatori externi, specialiști în domeniul lor de activitate. Formarea a fost personalizată, în funcție de nivelul fiecăruia, stagiarii fiind împărțiți pe patrule conform funcției pentru care urmează să fie formați.

img_1839

Cercetășia te face să realizezi exigențele vieții în natură, te învață să lucrezi în echipă și să fii mai bun cu cei din jurul tău, îți dăruiește o altfel de educație, dăruită într-un spirit creștin, pe care școlile zilelor noastre nu o oferă. A fi șef cercetaș te dezvoltă la un nivel și mai amplu. Șeful cercetaș știe cum să coordoneze o echipă, să împartă responsabilități, să îi învețe la rândul lui pe cei mai mici decât el. El este ambițios și tot timpul își dorește să își depășească limitele.

Am încheiat aceste tabere cu bucurie, apoi stagiarii s-au întors fiecare la casele lor cu un bagaj mai mare de cunoștințe, pregătiți de a se reîntâlni cu echipele din centrul fiecăruia și a demonstra ce au învățat. Mulțumim tuturor participanților în tabără! Cercetași totdeauna! GATA!

De asemenea, mulțumim echipei care a organizat și coordonat tabăra, formatorilor externi care au venit să le dăruiască din cunoștințele lor copiilor. Le mai mulțumim preoților care au fost alături de noi în tabără, asistentului medical și drumeților.

img_1939

Mult succes în anul cercetășesc ce urmează!

Din partea Asociației Cercetașii Munților,

Comisar Național, Călin Rus

Comisar Național Ramura Galbenă, Patricia Dărăban

Comisar Național Ramura Verde Cercetașe, Patricia Belcin

Șef Tabără de Formare Cercetași, Mihai Lar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *